Over

Home » Over

Roland van der Putten

Acupuncturist en fysiotherapeut

Met mijn gezin heb ik in 2018 besloten dat het wonen in Amsterdam te krap werd. Op zoek naar een woning in een meer landelijke omgeving kwamen we uiteindelijk in Beneden Leeuwen terecht. Hier hebben we een leuke woning gevonden in het hart van dit mooie dorp, met een ruimte die de mogelijkheid biedt om een praktijk aan huis te beginnen. Uiteraard moest er eerst verbouwd, maar per 1 december 2019 is de deur open gegaan en kunt u naast de vestiging in Amsterdam ook in Beneden Leeuwen bij mij terecht.

Het pad dat ik bewandeld heb:

De weg om te komen waar ik nu ben was een beetje om…. Na de middelbare school (1991) was ik ervan overtuigd dat ik het leger in wilde. Ik heb er enkele jaren gewerkt en heb daar onder andere geleerd om les te geven. Door een blessure kwam ik echter in een revalidatietraject en heb toen besloten dat het roer om moest: ik ging weer studeren. In 2000 heb ik mijn diploma voor fysiotherapie behaald aan de Hoge School Arnhem en Nijmegen.

Na wat omzwervingen werk ik sinds 2005 als zelfstandig fysiotherapeut in Amsterdam. Mensen actief begeleiden met oefentherapie, opdat men vooral zichzelf geneest, staat bij mij als fysiotherapeut voorop. In de praktijk kwam ik echter regelmatig situaties tegen waarbij fysiotherapie niet de volledige oplossing bood. Op zoek naar verbreding van mijn visie ben ik vervolgens een opleiding voor acupunctuur gaan doen.

In juni 2008 ben ik cum laude afgestudeerd als acupuncturist aan de TCMA te Amsterdam. Sindsdien werkt ik als acupuncturist binnen mijn eigen fysiotherapiepraktijk tegenwoordig gevestigd in de Eerste Schinkelstraat 26 te Amsterdam. Daarnaast werk ik ook op het Centrum Integrale Geneeskunde te Amsterdam en heb sinds december 2019 dus ook een vestiging in Beneden Leeuwen te Gelderland.

Sinds 2009 maak ik ook deel uit van het docententeam van de TCMA. In dat jaar ben ik ook begonnen met de kruidenopleiding van de TCMA. In 2011 heb ik deze opleiding afgerond. Ik pas de Chinese kruidengeneeskunde nu toe als aanvulling op mijn acupunctuur.

Door de kennis en kunde die ik in bovenstaande studies heb opgedaan te combineren, probeer ik tot bredere oplossingen te komen, waardoor de patiënt meer controle krijgt over zijn eigen gezondheid. Naast een verregaande mate van geïnteresseerd en nieuwsgierigheid, vloeit mijn gedrevenheid in het zoeken naar oplossingen voort uit het revalidatieproces dat ik ooit zelf doorlopen heb.